Translate

dissabte, 27 d’octubre de 2012






TALL RODÓ DE VEDELLA AMB BOLETS


INGREDIENTS 

  • 1 kg. De tall rodó de vedella 
  • Quatre cebes mitjanes 
  • Quatre cullerades de tomàquet triturat 
  • Bolets (els que mes ens agradin)                                     
  • Un got de vi blanc o cervesa 
  • Oli 
  • Una cullerada petita de maizena 
  • Aigua o caldo 
  • Sal, pebre i un polsim de canyella 


PREPARACIÓ

El primer que farem es posa sal, pebre i canyella a la carn. Seguidament la posarem en una cassola amb oli i la deixarem enrossir per tots cantons. Abaixarem el foc al mínim, posarem la ceba tallada a trossos i ruixarem la carn amb una mica de vi, l’anirem girant de tant en tant. Quan la seva estigui confitada, afegirem el tomàquet i anirem girant la carn i afegint miquetes d'aigua quan la salsa ens o demani, fins que sigui cuita. Mentrestant la carn es refreda, passarem a fer la salsa. Agafarem tota la seva i la salsa resultant de coure la carn, mirant de no agafar gaire oli, i la posarem en un pot per triturar-la juntament amb la maizena i una mica d'aigua o caldo. La posarem en una cassola neta i la farem bullir una mica perquè espesseixi (si cal i afegirem aigua o caldo fins que quedi l’espessor de la salsa al nostre gust) i seguidament i posarem la carn tallada a rodanxes i els bolets que haurem fregit prèviament. Quan la carn es tapa plana farcida i enrotllada com la de la foto ha de coure menys estona que el tall rodó.(3/4 aproximadament)

El tall rodó lligat es fa de la mateixa manera però la cocció es molt mes llarga.



   










                                                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris