Translate

dimarts, 15 de gener del 2013

Caldo de Nadal




Ingredients

  • Un litre d'aigua per persona
  • 160 gr. de galets
  • Un vegetal
  • patates
  • Un os de l’espinada de vedella
  • Un os de l’espinada de porc
  • Un os del genoll de vedella
  • Un os de pernil (que no sigui ranci)
  • Un tros de cansalada
  • 1/2 peu de porc
  • Un ¼ de gallina ( del canto del pit)
  • Un coll, un pedrer, potes i una carcassa de pollastre
  • Botifarra negre estreta
  • Botifarra blanca
  • Farina blanca
  • Farina de galeta
  • Un all, julivert i sal

PREPARACIÓ

El primer que heu de fer es posar una olla ben gran d'aigua al foc i tirar-hi el peu de porc en fred. Seguidament netegeu tots els ossos de vedella i porc i als aneu incorporen a l’olla. Feu al mateix amb la gallina i el pollastre. Seguidament i poseu el vegetal . Tapeu l’olla i ho deixeu bullir un parell d'ores.
Per fer la pilota traieu la pell de la botifarra crua i poseu-hi all i julivert, un ou, farina de galeta i ho ven barregeu, feu una pilota allargada la passeu per farina i reserveu.
Quant hagin passat les dos hores afegiu la col i les patates a l’olla i quan torni a arrencar el bull, afegiu la pilota, espereu 1/2 hora i poseu la botifarra negra i la botifarra blanca. Al cap de ½ hora el caldo estarà apunt per colar. Poseu quatre collerons de caldo per persona en una olla i quant bulli i tireu la pasta(40 gr. Per persona) . Si us agrada mes clar i podeu anar afegint caldo. La carn d'olla un cop colat el caldo la poseu en una plata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris