BACALLA AMB XANFAINA
INGREDIENT
- 4 trossos grans de bacallà remullat
- 250gr. de tomàquet de llauna triturat
- Una Albergínia
- Un Pebrot vermell
- Un Pebrot verd
- Un Carbassó (opcional)
- Sal
- Pebre negre
- Sucre
- Oli
- Farina blanca
Fregim el bacallà enfarinat i el guardem a part. Colem l’oli i hi fregim la ceba, tallada fina, abans de ser ben cuita hi posem els pebrots, les albergínies i el carbassó ben talladets, ho deixem coure, també hi afegim el tomàquet ratllat; ho salpebrem i hi tirem un polsim de sucre. Deixem que cogui. Finalment posem el bacallà a la paella i el remenem sacsejant-lo uns instants. El traiem del foc i, amb molta cura, el tornem a sacsejar perquè la gelatina que porta el bacallà entre la pell i el tall es desprengui i la samfaina quedi molt més bona. També el podeu fer amb llet i ametlles. El procediment es el mateix, sense la samfaina, només amb un sofregit de seva i tomàquet i el final de la cocció i tirem una bona picada d’all julivert i ametlles que faci xup, xup durant 5 o 10 minuts
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
comentaris