Translate

divendres, 16 de desembre del 2011

Coca de tomaquet



INGREDIENTS
  • 1 kg de farina
  • 400 gr. de mantega
  • 1 ou
  • 50gr. de llevat parís 
  • tomàquets o pebrots vermells 
  • all, Julivert i farina de galeta 
  • Una mica d’aigua 
  • Sal 
  • 0li


PREPARACIÓ

Posem la farina dins d’un atuell fent volcà. Desfem el llevat i l’ou amb una mica d’aigua i quan estigui tot ben barrejat ho posarem dins el volcà de farina, remenem fins que quedi ben lligat, afegim la mantega i ho acabarem de pastar una bona estona sobre el marbre.
(hi posarem l’aigua que ens demani la farina. Ha de quedar una pasta mes aviat tova)
Seguidament estirarem la pasta en una plata untada d’oli. Tallarem els tomàquets que hi càpiguen per la meitat i farem una picada d’all julivert i pa ratllat, la posarem a sobre els tomàquets amb un raig d’oli , els repartirem per sobre la coca i la deixarem reposar durant una hora i 1/2 (si es a l’estiu 3/4 h. ) La posarem al forn a 180º 20 o 25 minuts aproximadament.

Aquesta coca també la podem fer amb pebrots vermells escalivats, sofregit, peix..... segons el gust i la imaginació de cadascun. Per les coques que no siguin de tomàquet, podem deixar una mica de pasta que aplanarem que quedi ven prima par tapar el condiment que hàgim escollit, enrotllant una mica tot el voltant de la coca per unir-la









               











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris