- 300gr. de sucre
- 200 gr. de farina
- Set cullerades grans d’aigua
Preparació
Separeu les clares dels rovells. Remeneu els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi esponjós i faci bombolles, seguidament afegiu la farina pesada per un tamís (colador de forats molt petits) a fi de que no hi quedin grumolls i ho barregeu be. Munteu les clares a punt de neu i les afegiu a la resta d’ingredients.(barregeu-hi les clares muntades am una batedora manual o una cullera remenant sempre de dalt a baix mai de manera circular)Quant ho tinguem tot ben barrejat, untem amb mantega una plata que pugui anar al forn i ho aboqueu. Poseu la plata al forn ben calent a 200º durant aproximadament 40 minuts(el temps de cocció baria segons el forn)
Un cop freda es treu de la plata i es cobreix de sucre en pols. També la podeu obrir pel mig i farcir-la de crema, xocolata, melmelada etc... i decorar-la al vostre gust, amb xocolata, merenga etc...
Ingredients per la merenga
- 3 clares d’ou
- 100gr. de sucre
Preparació
Munteu les clares a punt de neu. Afegiu el sucre a poc a poc i aneu batent fins que quedi espumós i prou consistent per decorar. Seguidament cobriu tot el braç amb la merenga, talleu els dos extrems i decorarem amb una mànega pastissera.
Bon profit¡¡¡
Bon profit¡¡¡
Crema pastissera
Ingredients
· un litre de llet
· un litre de llet
. 2 sobres de Potax
· 3 rovells d’ou
· 9 cullerades de sucre
· 3 cullerades grans de maizena
· canyella
· pell de llimona
· 3 rovells d’ou
· 9 cullerades de sucre
· 3 cullerades grans de maizena
· canyella
· pell de llimona
Preparació
Desfeu la maizena , els sobres de Potax i els ous en un rajolí de llet freda i ho coleu. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan sigui tèbia la traieu del foc i afegiu-hi la barreja anterior. Torneu a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traieu-la del foc i deixeu-la refredar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
comentaris