Translate

dilluns, 14 de novembre del 2011

Magdalena




Ingredients

  • 6 ous                                                               
  • 300gr. de sucre
  • 200 gr. de farina
  • Set cullerades grans d’aigua

Preparació

Separeu les clares dels rovells. Remeneu els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi esponjós i faci bombolles, seguidament afegiu la farina pesada per un tamís (colador de forats molt petits) a fi de que no hi quedin grumolls i ho barregeu be. Munteu les clares a punt de neu i les afegiu a la resta d’ingredients.(barregeu-hi les clares muntades am una batedora manual o una cullera remenant sempre de dalt a baix mai de manera circular)Quant ho tinguem tot ben barrejat, untem amb mantega una plata que pugui anar al forn i ho aboqueu. Poseu la plata al forn ben calent a 200º durant aproximadament 40 minuts(el temps de cocció baria segons el forn)

Un cop freda es treu de la plata i es cobreix de sucre en pols. També la podeu obrir pel mig i farcir-la de crema, xocolata, melmelada etc... i decorar-la al vostre gust, amb xocolata, merenga etc...


Ingredients  per la merenga
  • 3 clares d’ou
  • 100gr. de sucre
Preparació
Munteu les clares a punt de neu. Afegiu el sucre a poc a poc i aneu batent fins que quedi espumós i prou consistent per decorar. Seguidament cobriu tot el braç amb la merenga, talleu els dos extrems i decorarem amb una mànega pastissera.
Bon profit¡¡¡
 
Crema pastissera
Ingredients
· un litre
de llet
. 2 sobres de Potax
· 3 rovells d’ou
· 9 cullerades de sucre
· 3 cullerades grans de maizena
· canyella
· pell de llimona
   Preparació

Desfeu la maizena , els sobres de Potax i els ous en un rajolí de llet freda i ho coleu. En un cassó al foc, poseu la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan sigui tèbia la traieu del foc i afegiu-hi la barreja anterior. Torneu a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, traieu-la del foc i deixeu-la refredar.


                                                                                                              
 
 
 




                                                         












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris