Translate

dimecres, 23 de novembre de 2011

Torró de xocolata al whisky i torró de xocolata amb festucs i ametlles



TORRÓ DE XOCOLATA AMB FESTUCS i AMETLLES


INGREDIENTS


  • 200 de xocolata de cobertura del 64%
  • 100 gr de nata líquida
  • ametlles crues senceres
  • festucs repelats


TORRÓ DE XOCOLATA AL WHISKY 


INGREDIENTS
  • 200 de xocolata de cobertura del 64%
  • 100 gr de nata líquida
  • 2 culleradetes de whisky
  • 2 cullaredetes de suc de taronja
*opcional: cacau pur per a la decoració i 3 petites peces de 3 xocolates(negre-amb llet-blanca)

SOM-HI:
Desfem una part petita de la xocolata al microones o al bany maria, com tingueu costum, i l'aboqueu amb cura al motlle recobrint la base i els costats, aproximadament un dit d'alçada.
Reservem una estona a la nevera fins que es solidifiqui.
A part, posem la nata al foc i quan comença a arrencar el bull hi aboquem la xocolata fins que quedi una crema fina. Per al torró de festucs i ametlles hi barregem les ametlles senceres i els festucs repelats, reservant-ne alguns per a decorar. En el cas del torró de whisky, afegim a la crema de xocolata i nata les 2 culleradetes del licor i els dauets de taronja confitada.
Quan aquest preparat ja no crema, l'aboquem amb cura al motlle on tenim la xocolata de cobertura ja dura, sense arribar a dalt de tot ja que amb una mica més de xocolata de cobertura farem la darrera capa per sobre per segellar el torró. Posem a refredar uns instants sense que es solidifiqui del tot, per poder decorar-lo.
Decorem com ens agradi més: cacau pur, ametlles i festucs, detalls de xocolata, virutes...
Deixem a la nevera fins que es solidifiqui la capa de dalt.


VAGI DE GUST!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris