Translate

dimecres, 30 de novembre de 2011

Coca de Sant Joan

COCA DE SANT JOAN  
 

Ingredients


  • ½ kg. De farina
  • 30 gr. de llevat paris
  • Un vas petit de llet
  • 3 ous
  • 50 gr. de mantega


Decoració


  • Un rovell d’ou i sucre
  • Fruita confitada i pinyons(també es pot decorar amb crema i pinyons)

Preparació

Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Remeneu bé al sucre amb els ous fins que quedi una barreja esponjosa i faci bombolles. Afegiu el llevat que hem desfet amb la llet, la mantega fosa, la ratlladura de llimona i la farina. Quant ho tingueu tot ben barrejat amasseu fins que quedi una bola i la poseu en un atuell tapat amb un drap, fins que dobli el seu volum (1/2 hora a l’estiu ¾ al hivern). A continuació agafeu porcions de massa, amb les mans untades d’0li, i les colpegeu sobre el marbre. Formeu novament la vola i la deixeu reposar ½ hora mes. per últim, folreu amb paper vegetal la placa del forn, l’unteu amb oli i esteneu la massa en forma ovalada a sobre de la plata. La decoreu al gust i la deixeu reposar uns trenta minuts, la pinteu amb ou i espolseu amb sucre. Deixeu-la coure a 180º durant 20-25 minuts.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris