COCA DE SANT JOAN
- ½ kg. De farina
- 30 gr. de llevat paris
- Un vas petit de llet
- 3 ous
- 50 gr. de mantega
Decoració
- Un rovell d’ou i sucre
- Fruita confitada i pinyons(també es pot decorar amb crema i pinyons)
Preparació
Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Remeneu bé al sucre amb els ous fins que quedi una barreja esponjosa i faci bombolles. Afegiu el llevat que hem desfet amb la llet, la mantega fosa, la ratlladura de llimona i la farina. Quant ho tingueu tot ben barrejat amasseu fins que quedi una bola i la poseu en un atuell tapat amb un drap, fins que dobli el seu volum (1/2 hora a l’estiu ¾ al hivern). A continuació agafeu porcions de massa, amb les mans untades d’0li, i les colpegeu sobre el marbre. Formeu novament la vola i la deixeu reposar ½ hora mes. per últim, folreu amb paper vegetal la placa del forn, l’unteu amb oli i esteneu la massa en forma ovalada a sobre de la plata. La decoreu al gust i la deixeu reposar uns trenta minuts, la pinteu amb ou i espolseu amb sucre. Deixeu-la coure a 180º durant 20-25 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
comentaris