Translate

dimecres, 30 de novembre del 2011

Ensaimada de Menorca


ENSAÏMADA DE MENORCA


Ingredients

  • 1 quilo de farina
  • 6oogr de mantega
  • 300 gr de sucre
  • 9 ous
  • 100 gr de llevat de forn
  • aigua i sucre en pols.


Elaboració


Desfeu el llevat en aigua tèbia i dintre un bol col·loqueu la farina -deixant un buit en el centre i desfeu el llevat amb l'aigua que es begui, afegiu la mantega, un poc més de farina , els ous i en últim lloc el sucre, ja que no ha de tocar el llevat.


Ho pasteu bé, Tapeu el bol i ho deixeu reposar unes tres o quatre hores en l’estiu, sis o set en l’hivern fins que la pasta hagi pujat o estovat.


Per a saber si la pasta està en condicions la tocareu amb el dit i si no s'enfonsa, és bon senyal.


Per a realitzar les ensaïmades i donar-li forma rodona, heu de fer una espiral o caragol de pasta que heu d'enrotllar per a aconseguir la forma típica de les ensaïmades de Sant Joan, que gens té a veure amb l'ensaïmada mallorquina, deixeu-les col·locades sobre la safata de forn i que acabin d’estovar.(Dues o tres hores segon sigui l’estiu o l’hivern)


Per a formar l'ensaïmada i també a l'hora de pastar és convenient tenir les mans untades de sèu o amb mantega.


Les col·loqueu en el forn a foc mig i les vigileu. Quan comencin a estufar-se i agafin el color daurat que tant les caracteritza, les traieu del forn.(Forn a 180º ¾ d’hora mes o menys) Una cop llestes, les cobriu de sucre en pols .A manera de detall, comentar que en el municipi de Maó i voltants, l'ensaïmada de Sant Joan rep el nom de “Coca Bamba” i és el berenar típic de les festes populars. Es pren amb una tassa de xocolata calenta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris