Translate

dilluns, 21 de novembre de 2011

pastis de xocolate

PASTIS DE XOCOLATA


Ingredients pa de pessic                              Ingredients crema de xocolata
  • 115gr. de mantega                                        320 ml. de llet
  • 70 gr. de xocolata negra .                           320 ml. de nata líquida
  • 2 ous                                                                4 rovells d’ous
  • 60 gr. de sucre .                                            100gr. de sucre
  • 60 gr. de farina .                                          250  gr. d’agar-agar
  •                                                                        ( botigues ecològiques).
Ingredients glacejat   
  • 150 gr. xocolata negre
  • 150 ml de nata liquida
  • 50gr. de glucosa(venta en farmàcies)
  • 20 gr. de mantega
  • 2 fulles de gelatina
Preparació pa de pessic

Es fon la mantega i la xocolata en el microones durant 1,5 minuts, i es deixa refredar .En el vas de la batedora, es barregen els ous amb el sucre, i amb l’ajuda del batedor de barnilles es baten fins que es formi una mescla espumosa i blanquinosa. Es barreja la mescla dels ous amb la xocolata, tot remenant bé. A continuació , s’hi afegeix la farina tamisada, a poc a poc, tot remenant. S’aboca la mescla dins un motlle rodo de 23 cm. de diàmetre prèviament untat, i s’enforna durant 15-20 minuts a 180º(fins que l’escuradents surti net. Es deixa refredar a temperatura ambient.
CONTINUA A LA PÀGINA SEGÜENT

Preparació crema de xocolata

En un cassó s’escalfa la llet i la nata. Quant tingui temperatura però no bulli, s’hi afegeix l’agar-agar i es porta a ebullició , tot remenant sense parar. En el vas de la batedora, s’hi barregen els rovells d’ou amb el sucre, i amb l’ajut del batedor de barnilles es baten fins que el sucre s’hagi incorporat totalment. tot seguit, s’aboca la llet i la nata calenta al damunt dels ous. Es posa a foc baix remenant continuament fins que la crema espesseixi una mica (quan retirem la cullera de dins la crema, ha de quedar impregnada d’aquesta).Quant la cremi estigui feta s’hi afegeix la xocolata i es remena fins que s’hagi fos completament. S’aboca la preparació al damunt de la base de pa de pessic, sense treure’l del motlle, i es deixa quallar a la nevera un mínim de dues hores.


Preparació per el glacejat

Es col·loca la xocolata i la mantega dins un vol gran. En un altre vol amb aigua freda, s’hidrata la gelatina durant 5 minuts .Mentrestant, en un cassó es barreja la nata líquida i la glucosa, i s’escalfa fins que bulli. Es retira del foc. S’escorre la gelatina i es dissolt a la nata. S’aboca la mescla damunt de la xocolata i la mantega i es remena fins que es desfaci completament. S’aboca la preparació damunt de la crema ja quallada. Es reserva a la nevera per a què qualli fins al moment de servir. Es decora al gust

         








                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                          







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris