INGREDIENTS PER LA PASTA
.
- 1/2 kg. de mató. (El mató si es molt tou el posseu en un drap i l'aprateu ve parque tregui tot el suero. axins evitareu que el farcit us quedi massa clar.)
- 2 cullerades grans de farina
- 1/2 cullereta de canyella molta
- Ratlladura de llimona.
- 250 gr. de sucre.
- 2 ous
PREPARACIÓ
Fondrem el llevat amb una mica d’aigua tèbia. Tot seguit barrejarem la grassa de porc o la mantega, la sal , la farina , el llevat que hem desfet i l’aigua que demani la farina, fins que quedi una massa fina i es desenganxi de les mans. Es deixa reposar la massa uns 40 minuts.
A part, barrejarem els rovells d’ ous amb el sucre, el mató la canyella, la ratlladura de llimona i la farina (el farcit no ha de quedar ni molt espès ni molt clar)
Per fer les empanades allisarem un tros de pasta que quedi amb un gruix de mig
centímetre i uns vuit o deu de diàmetre. Posarem una cullerada de brossat en mig del disc que hem fet. En farem un altre i li farem dos talls amb una carreta, taparem el farcit i aixafarem tot el voltant amb els dits i el tallarem amb la carreta (o amb un motlle especial per empanades) el punxarem amb una forquilla i els posarem amb una plata al forn durant 25 minuts a 180º graus
Surten aproximadament unes 30 empanades
EL FARCIT LA MASSA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
comentaris